Het onderzoekswerk dat TÜV NORD Integra doet naar onopzettelijke contaminatie is wekelijks aan de orde. Wat zijn de zeven meest voorkomende vormen van onopzettelijke contaminatie en wat kan je als...
Er is nog wel eens verwarring over het gebruik van het biologisch logo in de bio-industrie. In deze blog helpen we misverstanden over het biologo de wereld uit. Wat mag wel en wat mag niet met...
Non-conformiteiten in de bioverwerking: het komt meer dan eens voor. In dit artikel bespreken we de sancties van zo’n non-conformiteit en de top 5 van de meest voorkomende fouten die controleurs van...
In alle verwerkte voedingsproducten, zowel biologische als niet-biologische zit dit ingrediënt verwerkt: zout. Ondanks dat het vaak in kleine concentratie wordt toegevoegd, is het essentieel voor de...
De wetgeving omtrent het gebruik van aroma’s is strenger geworden. Eenvoudigweg een ‘natuurlijk aroma’ in de ingrediëntenlijst declareren mag niet meer, de wetgeving vereist nu meer transparantie....
Het krijgen van een biocertificaat is altijd een mooi moment. Het is hét bewijs dat je een biobedrijf hebt. In 2023 verandert er nogal wat in de lay-out en in de geldigheid van het certificaat. In...
Eerder hebben we het auditproces voor landbouwers uitgelegd. Maar ben je bijvoorbeeld een producent van fruitsappen en wil je gedeeltelijk biofruitsappen gaan verwerken, dan is onderstaande blog voor...
Om gecertificeerd te worden en te blijven voor bio, zijn er controles nodig. Deze controles worden audits genoemd. In dit artikel wordt beschreven hoe het proces van zo’n audit eruit ziet: van de...
Sinds de nieuwe biowetgeving in voege is getreden, is ook de aanmeldingsprocedure ook enigszins gewijzigd. Dit is niet enkel belangrijk voor nieuwe biobedrijven, maar ook voor de reeds...
Op een boogscheut van de Antwerpse ring ligt een klein paradijs: het Vremdveld. Hier telen Bart Verstraete en Tinne Demey groenten, fruit en bloemen. Sinds een aantal jaren zijn ze bio-gecertificeerd...